Kontakt Logg inn
Kontakt Logg inn

Om everk- og elektroagenturene

Nedenfor finner du en info om våre agenturer innen markedene Everk- og el-entreprenør.

Verktøy

Intercable Srl. - Nortelco representerer Intercable i Norge. Intercable har hatt en fin utvikling med mange nye produkter tatt fram av Intercable sin egen produktutviklingsavdeling gjennom de siste 25 årene. Intercable har sin hovedfabrikk i Brunico, Italia, med produksjon også i Tyskland. Nortelco har representert Intercable i Norge siden 1994. Intercable leverer et meget bredt program med kabelverktøy, rørverktøy for elektrorør, pressverktøy for presshylser og C Klemmer, spesialverktøy, hydraulisk verktøy for kutting og press. Sikkerhetskabelkuttere i forskjellige størrelser, generelt designet for proffmarkedet, slik som vår Proffen- serie med verktøy. Vi arbeider aktivt med kabelfabrikantene for å være i fremkant av utviklingen, når det tas fram ny kabel eller metoder å gjøre kabelarbeider på. Benyttes av et stort flertall av norske elforsynings-, industri -og installasjonsbedrifter. Intercable leverer utstyr til både lavspent og høyspent.

Beku og Laux Industries GmbH produserer et bredt sortiment av mekaniske kutteverktøy og pressverktøy, med jekkemekanisme for kabler og wire. Produktene holder høy kvalitet og har en spesiell kuttegeometri som gjør dem lette å bruke og gir optimale kutt. Kabelkuttere fra Beku og Laux selges for en stor del til norske everk og el-entreprenører, men også spesialindustri som f. eks offshore. Kuttedimensjonene varierer fra tverrsnitt på Ø0.5 mm til Ø100mm. Alle produktene er fremstilt i Tyskland. Nortelco lagerfører de mest vanlige verktøyene.

Brytere

Sontheimer Elektroschaltgeräte GmbH er produsent og leverandør av høykvalitets lastbrytere, kontrollbrytere, vedlikeholdsbrytere, skillebrytere, hovedbrytere og nødbrytere innen området 10A til 250A. Plastdelene til produktene produseres i egen fabrikk, noe som gir høy kvalitet, stor fleksibilitet og svært korte ledetider. Nortelco AS kan levere OEM brytere til tavlebyggere, hvor vi bulkpakker bryterkropper og løse deler i egnet enkel emballasje, slik at man ikke forsøpler omverden mer enn nødvendig, og samtidig sparer tid. Sortimentet omfatter også kundespesifikke  brytere med tilleggsutstyr. Selskapet er tysk, ble etablert i 1946 og har de siste 25 årene hatt en sterk vekst. Nortelco leverer til grossister og tavlebyggere.

Tape

Plymouth Rubber Company, Europa SA. Er en videreføring av Amerikanske Plymouth Bishop, som har over 110 år bak seg som bedrift. De produserer og leverer gummi- og vinyltape til en rekke markeder deriblant everk, elforsyning, gruver, bilindustri, industriproduksjon og installatører. Elektrotape for lavspenning og høyspenning. PVC everkstape eller kuldetape som noen kaller det. PVC elektro installasjonstape og korrosjonsbeskyttelse, vulketape, mastikk tape og ulike høyspenningstaper for spenninger mellom 1,5 og 150 kV.

Isolatorer

ERIM Srl. har i over 30 år vært representert i Norge av Nortelco AS. Erim leverer glassfiberarmerte støtteisolatorer og avstandsisolatorer, modulære skinneoppheng, isolerte skapgjennomføringer og oppheng for strømførende skinner.  Dekker størrelser fra H12 mm høyde til H75 mm, som dekker spenningsområde 220 V til 5000 V. Gjenger og gjengetapper fra 3 mm til 16 mm. Høyt kortslutningsnivå og meget stor mekanisk holdfasthet har vist seg som en bra kombinasjon. Erim kan også levere resin plast isolatorer, men markedet i Norden ser klart ut å foretrekke de glassfiberarmerte DB isolatorene. Typiske brukere er rullende materiell for tog, T-bane, trolleybuss, trikk, tavlebyggere, skip og offshore verksteder.

Krympeplast produkter

DSG-Canusa GmbH leverer elektrisk og mekanisk isolering i form av krympeplast, krympetape, krympeslanger, krympeplaster og krympe formdeler, som endekapper, kabelskritt og formdeler med kunde spesifikke krav og fasonger. Benyttes for kabler, rørdeler og wire, blant annet everk, installatører, rørleggere , telecom og industri. Produktene leveres i ulike materialer som polyolefin, fluorpolymer, elastomer og PVC. Nortelco lagerfører en rekke dimensjoner av både tynnvegget krympeplast, medium tykkvegget krympeplast og tykkvegget krympeplast. Dekker fra Ø0,5mm til Ø1000 mm.

Sumitomo Electric Schrumpf-Produkte GmbH. Med egen produksjon av tynnvegget krympeslange i Tyskland og Japan. Leveres i enkelvegget polyolefin, dobbeltvegget eller koekstrudert som man sier, med lim i polyolefin, eller fluorpolymer, Kynar, og Teflon. Sumitomo leverer et stort utvalg av tynnveggede krympeslanger fra 0,5mm til 101mm i mange farger. Lagerføres i Oslo i svart, hvit, blå, rød, gulgrønn, gul og grønn farge.

Måleromkoblere

Unibloc Barcelona, Spania, med aner tilbake til 1959, og leverandør av måleromkoblere og tilleggsutstyr til målersystemer for energiverk og private installasjons virksomheter. Levers både til IT og TN nett, i både høyspent og lavspent måleområder. Spesialtilpassede måleromkoblere produseres direkte i Spania, og sluttsammenstilles i Oslo. Vi leverer måleromkoblere med og uten sikring. Det benyttes automatsikringer i våre omkoblere, men disse kan erstattes ved behov av ultra kvikke patronsikringer, der det kan være behov for dette, i forbindelse med AMS, Automatiske Måler Systemer.