Kontakt Logg inn
Kontakt Logg inn

Om veieceller

En veiecelle er en enhet som benyttes for å gjøre kraft om til elektriske signaler. Kraften kan være i form av en en vekt, masse, fløde eller flyt.

En veiecelle er bygget opp med en eller flere strekklapper (se på en strekklapp som et plaster hvor tapen er på kantene og midten gjør jobben) som indirekte overfører den påførte kraften som et elektrisk signal. Dette signalet er veldig lite og har gjerne behov for en veieforsterker eller et vektinstrument (veieinstrument). Ofte er flere veieceller koblet sammen i en «Wheatstone-bru», kjent for mange elektronikere som måten man kobler sammen og balanserer veieceller.

Det finnes mange forskjellige veieceller. Ved måling av en positiv kraft trenger man en trykkcelle og ved en negativ kraft en strekkcelle. I de fleste tilfeller finnes det en veiecelle tilpasset ditt behov, og vi har det bredeste utvalget av forskjellige typer veieceller fra de største produsentene.

Veieceller kan benyttes til mer enn bare vektmåling. Ved enkel matematikk kan målingen gjøres om til volum og derved benyttes som volummåling i en tank. Man trenger også et vektinstrument / veieforsterker som kan tyde disse signalene og overføre dem til en eller annen behandlende enhet (PLS/PLC) som kan utføre handlingen som er ønsket. Nortelco kan hjelpe deg med alle disse oppgavene. Ta kontakt for en prat!