Feltstyrkemålere

PROMAX – TV, Cable and Satellite field strength meters Due to its reliability, design and long lifetime, the PROMAX field strength meters are a reference for the professional market worldwide.

Promax er ledene på måling av terrestriele, kabel-TV og satellitt-bånd (DVB-T/DVB-T2, DVB-C/DVB-C2, DVB-S/DVS-S2 og DAB/DAB+), både på analogt og digitalt. Instrumentene måler de vanligste parametere som signalstyrke i dBuV, BER (bit error rate), MER (Modulation Error Ration), C/N (carrier/noise) og viser serviceliste (hvilke programmene/stasjoner som sender). I tillegg har de større instrumentene flere funksjoner som konstellasjonsdiagram, web control og video streaming, optisk til RF-converter for måling av fiberoptiske signaler, 6GHz RF aux. input m.m.

Promax har instrumenter fra de enkleste små håndholdte som kun brukes til å justere antenner (RiksTV-antenner og parabolantenner) og enklere måleinstrumenter til kabel-TV, samt mer avanserte instrumenter som tar alle båndene inkl. IPTV, DOCSIS/HFC Analyser (DOCSIS 3.0 og DOCSIS 3.1), DAB/DAB+.

De større modellene av Promax Ranger NEO har mulighet til å installere avansert DAB/DAB+ opsjon som i tillegg til de vanlige parametere som signalstyrke, MER, BER, C/N også har konstellasjonsdiagram, dynamisk ekkoanalyse, ETI-opptak, og TII (Transmitter Identification Information) m.m. Ranger NEO-serien har «Ulta Fast Spectrum», trippel splittskjerm, touch screen (hybrid med keyboard og touch-skjerm), WIFI analysator (2,4 & 5,7 GHz), 1,8 & 2,6 GHz LTE m.m. De har også en egen knapp for å ta skjermbilde av skjermen, dvs det som vises på skjermen blir lagret som en bildefil og kan hentes ut av instrumentet (enten via en minne-pinne eller via PC-programmet NetUpDate) og vises på en PC-skjerm. Instrumentene har også en datalogger som kan logge måleresultater. Måleresultatene blir lagret i en fil man kan hente opp i Excel for videre bearbeidelser som f.eks. til dokumentasjon. Med opsjonen GPS kan man lage et dekningskart over et område og få posisjonene på hvor målingene har blitt gjort.

Promax har en hel serie av feltstyrkemålere som dekker de fleste behov innen «TV/SAT/radiomålinger». De er brukervennlige og kommer med den siste nye teknologien som 4K dekoder, HEVC H.265 dekoder, MPEG2/4 H.264 dekoder, Wideband LNB, Commen Interface (encryted channels). De større modellene har 4 timers brukstid på batteridrift. Med PC-programmet NetUpDate kan man gå inn og redigere kanalplaner og lage nye kanalplaner. Programmet sjekker også om du har siste firmware-versjon i instrumentet. Hvis man ikke har det, blir en spurt om man ønsker å oppgradere. Oppgraderingen skjer via NetUpDate-programmet. Firmware-oppgradering av instrumentene er gratis.

Promax har også en hel serie fiberinstrumenter slik som lyskilder, optiske powermeter, Fusion splicer, OTDR og fiberutstyr som også brukes for overføring av TV-/datasignaler.

Nortelco Electronics har lang kompetanse innen måleinstrumenter, ta kontakt med oss for en hyggelig prat for finne hvilke måleinstrumenter som vil dekke ditt behov.